ΕλληνικάEnglishFrenchDeutsch
Η περιοχή PDF Εκτύπωση E-mail

Το Δρέπανο διοικητικά ανήκει στο Δήμο Ναυπλίου. Είναι κατάφυτο από καλλιέργειες εσπεριδοειδών οι οποίες καταλήγουν στην πανέμορφη παραλία της Πλάκας. Η παραλία του είναι μία από τις καλύτερες της περιοχής όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε θαλάσσια σπορ και να απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας δίπλα σε αυτήν. Η πρόσβαση από τα διαμερίσματα στην παραλία γίνεται είτε περπατώντας, σε 5 λεπτά (απέχουν μόνο 300 μέτρα) ή με αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες παραλίες σε κοντινές αποστάσεις, που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Στο κέντρο – πλατεία του χωριού, θα βρείτε πολλά μαγαζιά για τα καθημερινά σας ψώνια. Περίφημες είναι και οι παραδοσιακές ταβέρνες του Δρεπάνου, στην πλατεία του χωριού. Η πλατεία απέχει μόλις 400 μέτρα από τα διαμερίσματα.

Το Δρέπανο βρίσκεται μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, το Άργος και την Επίδαυρο. Το Ναύπλιο (9 χλμ.) είναι η πρωτεύουσα του νομού και αξίζει να επισκεφτείτε τα δύο ενετικά του κάστρα, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης με τα γραφικά ταβερνάκια της και τα πολλά μαγαζιά της.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, σας συστήνουμε να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών (30 χλμ.), της Τίρυνθας (15 χλμ.) και της Επιδαύρου (30 χλμ.). Επίσης αν βρεθείτε εδώ το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ή μία συναυλία στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

 

M.H.T.E. 12.45.K.11.2K.00114.00

Powered by onehost.gr